Návrh kuchyňské linky - trojúhelník v kuchyni

Návrh kuchyňské linky - trojúhelník v kuchyni
7. 1. 2021

 Trojúhelník v kuchyni = důležté pravidlo. Jde o ideální vzdálenost mezi prostorem, který slouží k uskladnění potravin - tedy chladničkou, prostoprem k mytí - tedy dřezem a varným centrem - tedy sporákem.

 Tyto body představují nejdůležitější centra v kuchyni. Aby byla kuchyňská linka ergonomicky navržená, je třeba brát v úvahu dostupnost, přehlednost a také vystupující detaily a ostré rohy. 

 Ať už chcete rekonstruovat vaši stávající kuchyňskou linku či pořídit zcela novou, respektujte rozvržení podle kuchyňského trojúhelníku. Zajistíte si efektivní využití prostoru bez zbytečného pobíhání. Kuchyňský trojúhelník není novodobým trendem ani rozmarem designerů, nýbrž nadčasovou ergonomickou poučkou, kterou poprvé použil už Henry Ford ve své továrně, aby jeho dělníci mohli pracovat co nejefektivněji.